Tort "La mai mult si la mai mare "

de anisoara in Torturi, 19 Iun 2010 | 67088 vizualizari

 

Dupa cum am numarat eu , am ajuns la cifra de 100 de retete pe Bucataras. E mult sau putin ... cu greu am ajuns la prima suta, dar cum se spune vorba in popor - prima suta greu ... mai departe ... n-ai ce face . Va multumesc din suflet pt ca sunteti alaturi si ma sustineti, si pt ca m-ati primit in echipa voastra vesela si plina de viata.

 

INGREDIENTE

  • aluat in foi - cumparat sau preparat
  • lapte condensat- doua cutii
  • unt - 100 gr
  • nuci pisate- 200 gr
pentru ornat
  • 50 gr ciocolata
  • biscuiti  250 gr.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "La mai mult si la mai mare ":

 Se coc blaturile din aluat in foi. In cazul de fata au fost coapte blaturile dupa reteta urmatoare : http://www.bucataras.ro/retete/3213/prepararea-aluatului-in-foi.html.facaletul .In momentul in care intindeti aluatul, apasati bine cu sucitorul, pentru a nu se evidentia straturile de la aluat. Al doilea aspect:  e necesar sa gauriti cu furculita toata suprafata aluatului intins . Se coc blaturile la o temperatura de 150 C , pentru ca trebuie sa fie bine uscate in cuptor. In combinatie cu crema de lapte condensat fiert si nuca faramitata - ele dau un gust crocant. Acesta este efectul acestui tort. Gustul crocant al foilor coapte.

Crema se prepara din lapte condensat fiert  , amestecat bine cu unt moale. Laptele condensat se poate cumpara gata fiert , sau daca nu aveti posibilitatea sa cumparati , atunci se fierb borcanele intr-un vas mai mare, asezat la fund cu o stofa , timp de 4 ore. Se raceste si se amesteca cu untul moale.

 Se asambleaza tortul din foi , pe care  le pasati usor cu mana, daca se farama putin , nu va faceti grija. Se unge cu un strat subtire de crema si se presara cu nuca macinata deasupra.  In crema ramasa se adauga putin praf de cacao, sau se topeste o bucata de ciocolata si se orneaza dupa preferinta.

Se poate taia cu un cutit foarte bine ascutit si mai subtire la lama ,formand mici prajituri   ornate dupa gust. 

 

TIPS-URI

1

La Decor este folosit 2 feluri de lapte condensat- o cutie de lapte condensat cu gust de piersic, care are culoarea rozalie. Este uns deasupra ultimului blat. Alta cutie- lapte condensat fiert. El se vinde gata fiert si e de culoarea maronie si consistenta  care o vedeti pe poze. Eu am luat seringa  cu N 46 care il vedeti in ultima poza- de ornat torturi , am umplut-o cu lapte condensat  si am ornat dupa preferinta Cand faceti carourile pe tort  staruiti-va sa nu beti coniac, cum va sfatuieste  Miha, pt ca o sa va tremure mainile  si nu o sa reusiti, sa le trasati drepte .Aparte , pe o hartie de pergament am desenat un evantai cu creionul si deasupra am desenat cu ciocolata topita. S-a intarit si le-am aranjat pe tort. In mijlocul lor am facut o floricica din lapte condensat fiert . Pe parti am aranjat biscuti de culoare maronie si i-am scris cu ciocolata ramasa. Timpul de decorare 15 minute. E foarte usor si foarte repede. Aparte,  voi descrie o reteta -  mai amanuntita, despre laptele condensat .  Cutiile cumparate de lapte condensat se vad in poza cu a 3 de la urma .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "La mai mult si la mai mare "" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
La multi ani Bucataras.ro, la 3 ani de la "debut" !